мк / srp / sh / en
Produktet dhe Shërbime

Nain

Nain- është qytet i vogël me vetëm 15.000 banorë i locuar 150 km në lindje nga Isafahan, në rrugën e vjetër për Indi. Qyteti edhe sot e kësaj dite jeton nga endja e qilimave që llogariten si më të mirat.

Ngjyra karakteristike e qilimave Nain është ngjyrë e kaltër, ngjyra e ashtit të elefantit dhe e kaltër e shndëritshme. Në këto qilima mbizotëron ngjyra e kaltër e cila është e errët, kurse më rrallë mbizotron bojkafeja dhe e kuqja.

Larat janë shumë të ngjashëm me qilimat Isfahan, më shpesh bordura është anësore me linja të holla dhe disa vija mbrojtëse.

Numri i nyjeve lëviz nga 300.000 deri 1.000.000 në një metër katror për qilimat e lëkurës dhe deri 1.350.000 për ato të mëndafshit.

Këto qilima llogariten si qilima më të mirë persian.