мк / srp / sh / en
Produktet dhe Shërbime

Gabe

Gabe – janë qilima për të cilët mendohet se nuk kanë ngjyra të shqyrtuara por që bëhen ekskluzivisht me fije të pangjyrosura d.m.th shfrytëzohen ngjyrat natyrale të materialeve. Mirëpo, shumë nga qilimat Gabe janë të ngyrosur me ngjyra jetëpërshkruese. Ky tip i qilimit është një ndër më të preferuarit në botën perëndimore. Gratë kanë filluar të ngjyrosin qilimat, që të paraqesin ndjenjat e tyre. Kështu të ngjyrosur, qilimat Gabe kanë ngjyra të forta dhe tërheqëse, ku më të rendësishmet janë e kuqja, e gjelbërta, e verdha dhe e kaltëra, vecanërishtë janë të pranuara në kulturën perendimore.