мк / srp / sh / en
Çdo Gjë Për Punimin me dorë

Ngjyra dhe lara

Më së shumti ngjyrat i bëjnë të vlefshëm qilimat persian, pasi që, më së shpeshti përdoren ngjyra natyrore. P.sh. , për ta fituar ngjyrën e verdhë përdoret molla, për të kaltërën përdoret indigë, për të fituar ngjyrën e kuqe, lloje të ndryshme të rrënjëve.