мк / srp / sh / en
Производи и услуги

Теписи во рамка (слики) – рачна изработка

Теписите урамени во рамка претставуваат уметнички слики. Изработката на овие уметнички дела е најсложено во процесот на изработката на теписи, затоа што, претставуваат кристално чисти слики направени од ткаење тепих. Најчесто, имаат огромен број јазли, над 1.000.000 на метар квадратен, за да се добие квалитетна слика.