мк / srp / sh / en
Производи и услуги > Теписи - машинска изработка

Инфо

Теписите од машинска изработка се многу поефтини од рачно изработените теписи и немаат уметничка вредност. Тие се прават од волна или од акрил (синтетика) која уште ја нарекуваат "вештачка волна". Нивниот недостаток е дека не траат долго т.е. периодот на експлоатација им е само неколку години.

Можете да ги разликуват од рачно изработените по тоа што на позадината од тепихот кај рачно изработениот можете да ја видите шарата од предната страна во избледена верзија, додека, кај машински изработените теписи шарата не се гледа јасно на задната страна, и на допир може да се почувствува груба синтетичка подлога.