<
мк / srp / sh / en
 

За Нас

Основни податоци

Персеполис е бренд на групацијата ЕНТ ФКК, која, покрај трговија со индустриски материјали се занимава со дистрибуција на рачни и машински персиски теписи на територијата на Балканот. Персеполис, има два изложбени салони, во Скопје и Белград, а нашите производи можат да се најдат преку дистрибутери и во други земји во регионот. На пазарот сме присутни 20 години и нашата понуда ја сочинуваат рачно и машински изработени персиски теписи и ќилими, како и кристални лустери.


Мисија

Нашата мисија е да ви ја приближиме и да ве запознаеме со уметноста на рачната изработка на Персиски теписи, како и да ги направиме овие уникатни творби достапни за Вас.


Визија

Персеполис е воден од визијата да остане водечки добавувач на персиски теписи на Балканот, да освои нови пазари и да биде препознатлив од клиентите и партнерите.


Вредности

Нашите вредности се:
- Задоволувањето на потребите и желбите на нашите клиенти
- Взаемно задоволството во соработката со нашите партнери