мк / srp / sh / en
Историја и значење

Значење

Секој рачно изработен тепих има свое значење, особено е голема симболиката во изборот на боите и нивните комбинации. Ова се основните значења на боите кои можеме да ги видиме на рачно изработените персиски теписи:


Исто така одредени "познати" типови на персиски теписи носат имиња на регионите во Иран (Персија), од каде потекнуваат како модели. Некои од најпознатите се: Исфахан, Наин, Бахтијар и Габе. Повеќе информации за секој поединечно во делот на производи и услуги.