мк / srp / sh / en
Сé за рачната изработка

Бои и шари

Боите најмногу ја креваат вредноста на персиските теписи затоа што најчесто се користат природни бои. На пример, за добивање жолта се користи јаболка, за добивање сина се користи индиго, за добивање црвена разни типови на корени итн.